Uniek toeristisch dorp met prachtig zeezicht en privacy. Paradijs op Pico eiland.

Overview

Property ID: AZP31664
  • Alojamento Local, Luxe woningen
  • Property Type

Description

We zijn er trots op dit prachtige en unieke eigendom aan te kunnen bieden, dat bestaat uit zes perfect gerenoveerde onafhankelijke traditionele stenen huizen, een hoofdgebouw met keuken/eetkamer, een zwembad, een uitgestrekt stuk grond met totale privacy en een fantastisch open oceaanzicht in Pontas Negras, Lajes, aan de zuidkust van het eiland Pico, Azoren.

Het dorp ligt in een vlak gebied dicht bij de zee, geheel omgeven door bossen, en biedt u absolute rust in een prachtige natuurlijke omgeving. De huizen zijn perfect gerenoveerd, met behoud van hun traditionele stijl met stenen muren en houten deuren en ramen. Elk huis heeft een slaapkamer, badkamer, woonkamer met houtkachel en een privé patio om van het prachtige zeezicht te genieten. Een daarvan is een kleiner woonappartement voor de eigenaar/exploitant. Er is een moderne keuken en eethoek in een apart gebouw. Alle interieurs zijn prachtig gedaan en zijn zeer comfortabel.

Er is een volledig privé zwembad met een fantastisch onbelemmerd uitzicht op de oceaan beneden. De tuin is prachtig, uitgestrekt en privé en je hoort er niets anders dan vogelgezang en de zee vlakbij.

Dit was een oud dorp genaamd “Casas por trás do ilhéu” (Huizen achter het eilandje) dat in 1940 werd verlaten. Ze werden onlangs herbouwd en gerenoveerd met uiterste zorg om de oorspronkelijke geest en stijl te behouden, zodat ze harmonieus passen in het adembenemende landschap en de omringende natuur. Het is momenteel een hoge kwaliteit B&B genaamd “
Casas de Incensos
” met fantastische beoordelingen van 9,4 op Booking en van 5 sterren op Tripadvisor. Het is officieel geclassificeerd als een onderneming voor dorpstoerisme.

De woning is bereikbaar via een kleine weg zonder verkeer, met een grote parkeerplaats bij de ingang. De ligging is opmerkelijk: het ligt in een rustige landelijke omgeving aan de zonnige zuidkust van het eiland Pico, bij het kleine dorpje Pontas Negras. De stad Lajes ligt op slechts 7 km afstand en daar vindt u alle winkels en diensten die u nodig heeft. De luchthaven van het eiland Pico ligt op slechts 30 minuten rijden. Er zijn mooie natuurlijke zwemgebieden in de buurt.

Dit is een absoluut uniek eigendom in een perfecte natuurlijke omgeving, een kans om te leven en uw bedrijf te hebben in een waar paradijs op de Azoren. Neem contact met ons op.

Oorsprong:

Het dorp genaamd “Casas por trás do ilhéu” was verlaten sinds 1940. Het bestond uit 8 huizen en een paar agrarische gebouwen die aan drie families toebehoorden. Er woonden meer dan 20 mensen, die zich toelegden op landbouw en visserij. Ongeveer 10 jaar geleden nam architect Carlos Sousa Dias de taak op zich om informatie te verzamelen over het verlaten dorp, lang verdwenen eigenaars te vinden en een visie te ontwerpen voor de toekomstige Casas de Incensos. Het was lang, nauwgezet werk dat ongeveer vijf jaar duurde.

Het dorp is zo authentiek als het maar zijn kan: de bouwmaten, -hoogten en -stijl werden integraal gehandhaafd. Alleen de details en het interieur verraden een moderne verbouwing. De omringende natuur is gerespecteerd en in het project geïntegreerd, namelijk de “Incensos” (Pittosporum undulatum), een van de meest voorkomende bomen op het terrein en een permanente aanwezigheid in het landschap. Het gebruik van moderne materialen is zorgvuldig vermomd en op het eerste gezicht waant u zich in een XVIe eeuws Azoreaans dorp.

Pontas Negras ligt in de parochie Ribeiras, gemeente Lajes do Pico. De eerste kolonisten in dit gebied arriveerden in de XVe eeuw, om landbouwers en vissers te worden. De walvisvangst was ook een van de veel voorkomende activiteiten in dit gebied in latere tijden, tot in de 20e eeuw.

Dit is veel meer dan een interessant eigendom of een goede zakelijke mogelijkheid: het is een stukje Azoreaans erfgoed en natuur.

Details

  • Property ID: AZP31664
  • Land Area: 7490
  • Property Type: Alojamento Local, Luxe woningen
  • Property Status: gereserveerd, Reserved by buyer, Verkocht

Address

  • Town Lajes do Pico
  • Island Pico
  • Area Ribeiras
  • Country Azoren Eilanden

Contact Information

View Listings

Enquire About This Property

Compare listings

Vergelijken