• Hoe is het klimaat?

De Azoren hebben een mild zeeklimaat dat wordt beheerst door het hogedrukgebied, bekend als het “Azorenhoog”, en de warme golfstroom. Statistisch schommelen de temperaturen tussen 13º en 14º C (55º-57ºF) in de winter en 22º-23º C (72º-73ºF) in de zomer, waarbij het in juli en augustus vaak kan oplopen tot hoog in de twintig en zelfs laag in de dertig.

De temperatuur van het zeewater varieert van 14-15ºC in de winter tot 22-23ºC in de zomer, grotendeels ten gevolge van de opwarming door de Golfstroom. Het hele jaar door valt er regen, maar in de zomer zijn de buien kort, hoewel soms zeer hevig. Er is een gemiddelde luchtvochtigheid van 78%.

  • Wat zijn de kosten van levensonderhoud op de Azoren?

Aangezien de meeste artikelen vanaf het Portugese vasteland worden verzonden, kunnen sommige producten wat prijzig zijn. Basisvoedingsmiddelen, vers vlees en vis zijn echter allemaal zeer matig geprijsd. Melk is erg goedkoop omdat de eilanden een grote populatie koeien hebben.

Ziektekostenverzekering is relatief goedkoop, particuliere verzekeraars bieden pakketten aan vanaf 100-150 euro per maand. De staat verstrekt gezondheidszorg tegen zeer lage kosten. De inboedelverzekering varieert naargelang het pakket. Voor een huis van 300.000 euro kost een verzekering inclusief aardbevingsdekking ongeveer 500 euro per jaar.

Een autoverzekering kost ongeveer 200 euro per jaar voor een auto van redelijke grootte. De wegenbelasting varieert naargelang het type en de leeftijd van uw auto, maar bedraagt meestal minder dan 100 euro per jaar. De onroerendgoedbelasting bedraagt 0,3% per jaar van de fiscale waarde van het huis of de grond, wat veel lager kan zijn dan de commerciële waarde van een eigendom. 

De belastingen op onroerend goed zijn laag in vergelijking met andere landen. De waterrekening is laag, maar de elektriciteitsrekening kan hoog oplopen als men gebruik maakt van elektrische verwarming, veel cycli in de wasdroger. Voor een groot huis kan dat 100-150 euro per maand zijn.

  • Welke gezondheidsdienst wordt verleend?

Faial heeft een uitstekend ziekenhuis, met een eerstehulppost, en ook een gezondheidscentrum. Als inwoner van het eiland kost een bezoek aan de gezondheidskliniek u 2 euro.

De arts zal u doorverwijzen naar het ziekenhuis als er een specialist nodig is om uw gezondheidsprobleem te bekijken. U moet zich registreren om een ID-nummer te krijgen om gebruik te kunnen maken van de gezondheidsdiensten. Als bezoeker kunt u tegen betaling van 50 euro naar de eerste hulp van het ziekenhuis om een arts te zien.

  • Kunnen we gebruik maken van geldautomaten om geld op te nemen terwijl we op de eilanden zijn? 

Er zijn voldoende geldautomaten in Horta en nog een paar op de eilanden en op de luchthavens. 

  • Werken mobiele telefoons op de eilanden?

Ja. Er zijn een paar gebieden waar het signaal niet goed is, maar dat is meestal op het platteland, ver weg van enige bebouwing. Het bereik van het 4G-netwerk is vrij goed. Als huizen niet via de kabel met het internet zijn verbonden, kunt u een 4G draadloze router krijgen om toegang te krijgen tot het internet.

  • Kan ik een breedbandverbinding met het internet krijgen?

Ja. De meeste dorpen hebben ADSL en er zijn hotspots in Horta en op de luchthaven. Horta en Almoxarife hebben glasvezelverbinding met de huizen. Dit netwerk wordt geleidelijk uitgebreid tot de rest van het eiland.

Aangezien de Azoren rechtstreeks verbonden zijn met de Transatlantische kabel tussen Europa en de VS zijn de internetsnelheden uitstekend via glasvezelverbindingen. Een pakket met TV, huistelefoon en internet kost u ongeveer 40 euro per maand via MEO (Portugal Telecom) of NOS.

  • Aankoop van een huis

 Koop alleen via een erkende makelaar. Er zijn veel websites die eigendommen op de Azoren aanbieden die niet het eigendom zijn van een onroerend goed bemiddelingsbedrijf. De mensen die ze runnen hebben geen bedrijf, geen vergunning en kunnen doen wat ze willen zonder dat de koper de mogelijkheid heeft een klacht in te dienen bij de bevoegde autoriteiten.  
 
Makelaars met een vergunning zijn gebonden aan een gedragscode. Wij vragen u niet om een volmacht. Wij vertegenwoordigen alleen de verkoper en zorgen er op die manier voor dat er geen belangenconflicten zijn. Wij geven informatie aan kopers en zorgen ervoor dat de verkoopprocedure legaal en efficiënt verloopt. 
 
Wij werken samen met een bekwame vastgoedadvocaat en met architecten en ingenieurs die zullen nagaan of de grond kan worden gebruikt voor de bouw, hoeveel m2, of er pandrechten op het eigendom rusten, enz. Controleer of een bedrijf een degelijk kantoor heeft, vraag naar de identiteitskaart die is afgegeven door IMPIC, de regelgevende instantie, kijk of het bedrijf een klachtenboek heeft zoals voorgeschreven door de Portugese autoriteiten.
 
Als u een koper bent en een exploitant van een website of zelfbenoemde makelaar vraagt u om een volmacht te ondertekenen of vooraf kosten te betalen voor hun diensten doe het dan niet.

Compare listings

Vergelijken