Waarom je moet kiezen voor een erkend agent op de Azoren

why licensed agent azores

In het bericht van vandaag benadrukken we hoe belangrijk het is om te kiezen voor een erkende makelaar bij het kopen of verkopen van onroerend goed op de Azoren.

Gelicentieerde agenten, die legaal opereren met een bedrijf en een kantoor, houden zich aan strenge regels, waaronder het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering, het betalen van belastingen en het bijhouden van transparantie met een klachtenboek. Ze werken zonder belangenverstrengeling en vertegenwoordigen verkopers officieel. Daarentegen kunnen niet-gelicentieerde makelaars, die vaak illegaal werken, aanzienlijke risico’s opleveren voor kopers. Enkele controles om operators zonder licentie te identificeren, zijn het verifiëren van hun identificatie, het onderzoeken van hun website en kantoorlocatie en het controleren of de overeenkomsten in het Portugees zijn. Ongelicentieerde makelaars kunnen aantrekkelijke prijzen gebruiken als clickbait, transacties manipuleren of zich bezighouden met illegale afdingpraktijken.

Er zijn ook mensen zonder vergunning die bouwdiensten aanbieden, een dienst waarvoor je de juiste vergunning, verzekering en gekwalificeerd personeel nodig hebt. Ga niet in zee met onbevoegde onderhandelaars die kortingen proberen te bedingen bij eigenaars van onroerend goed die al een contract hebben met erkende vastgoedbedrijven.

Gelicentieerde makelaars kopen niet voor kopers, maar vertegenwoordigen verkopers en leveren officiële facturen en belastingbonnen. Verkopers profiteren van belastingaftrek, waardoor ze minder belasting hoeven te betalen over hun winst. Gelicentieerde agenten kunnen werken voor
kopers
onder specifieke contractuele overeenkomsten, zoals het controleren van de bouw of het beheren van taken na de aankoop.

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken