Hoe zijn de winters op de Azoren?

how are winters azores

Hoe zijn de winters op de Azoren en wat betekent dat voor je huis?

De Azoren hebben een subtropisch klimaat dat wordt gekenmerkt door variaties tussen eilanden en zelfs binnen één eiland als gevolg van geografische kenmerken. Winters, vooral in de
Centrale Groep
zijn over het algemeen mild, met overdag temperaturen rond de 20-22 graden Celsius (68-71,5 Fahrenheit) maar koelere nachten. Effectieve verwarmingsmethoden, van centrale verwarming tot ouderwetse houtkachels, zijn aan te raden.

Stenen huizen kunnen te maken krijgen met condensatieproblemen, die kunnen worden verminderd door de buitenmuren te isoleren en ontvochtigers of airconditioning te gebruiken. Bij renovatie gaat vaak een aanzienlijk deel van de kosten naar het waterdicht maken van funderingen, het isoleren van daken en het zorgen voor goede beglazing. Ventilatiesystemen zijn cruciaal in geïsoleerde huizen. We zijn ook geregistreerd als
bouw
Dit kan voordelig zijn voor jullie allemaal, we kunnen jullie helpen.

De lente brengt sneeuw naar Pico Mountain, met kille wind die neerdaalt. Er zijn af en toe stormen, maar de goed ontworpen stenen en betonnen huizen zijn bestand tegen zware windstoten. Hoewel orkanen niet vaak voorkomen, is het verstandig om stevige rolluiken voor buiten te hebben. Het gebruik van veilige dakpannen kan helpen om stormen effectief te weerstaan.

Samenvattend zou de term “subtropisch” bescheiden kunnen zijn voor het klimaat van de Azoren. Ondanks af en toe een storm overheerst het milde weer, waardoor de zomerse warmte tot in oktober aanhoudt. Of het nu voor actieve mensen of strandliefhebbers is, het klimaat op de Azoren is over het algemeen gunstig, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is.

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken