De zomer is gearriveerd! Faial eiland verwelkomt het al.

summer faial island welcoming

Hallo daar, het is 21 juni! De zomer is aangebroken en de zon schijnt al op het eiland Faial, we verwelkomen het met plezier.

Vandaag is het officieel, maar, sinds het begin van de maand dat wij (Azoreanen) “in party” zijn. Te beginnen met de “Feesten van de Heilige Geest” in de eerste twee weken van juni en verder tot op dit moment met de “Volksheiligenfeesten”. Dat is de zomer op Faial, traditionele vieringen overal op het eiland! Nog in deze maand hadden we een belangrijke dag voor onze geschiedenis als Azoreanen, de 6e juni. Dat is de dag dat we onze Autonomie vieren als een autonome regio van Portugal.

Deze dag valt ook samen met de “Feesten van de Heilige Geest”, het grootste religieuze feest op de Azoren.

In combinatie met de feestelijkheden wordt het weer aangenaam voor zomeractiviteiten. De middagen ontspannen in de schaduw van een boom zijn eindelijk aangebroken. De watertemperatuur is ook al goed om te zwemmen (ik heb mijn eerste “rotsprong” van het jaar al gedaan). Rotsspringen is een traditionele zomeractiviteit op de Azoren. Aangezien we veel natuurlijke zwemgebieden hebben, dagen we onszelf graag uit om te zien wie er ter plekke van de hoogste rots springt. Je ziet het overal op het eiland, we houden van de oceaan! We hebben er zelfs namen voor, bijvoorbeeld “BigBig” en “Bico da Lancha” (“Bootsproeier”) in Cedros, en “Alto do Velho” (“De hoge van de ouden”) in Salão. Elk natuurlijk zwemgebied heeft unieke rotsen om te springen, en er zijn er nog veel meer te ontdekken, je hoeft alleen maar creatief te zijn!

De zomer is aangebroken en het eiland Faial is er al blij mee, de adrenaline en het geluk hangen in de lucht. De perfecte tijd voor een verandering van levensstijl of een avontuur, wij kunnen u helpen hierheen te verhuizen.

Neem contact met ons op!

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken